Yapraktan Proteine, Proteinden Analize Yolculuğumuz Tüm Hızıyla Devam Ediyor!
ODTÜ’nün yürütücüsü olduğu “Sürdürülebilir Alternatif Bitkisel Protein Zinciri” projemizde çalışmalarımız başladı!
Yeşil ve sürdürülebilir kaynaklardan protein eldesi amacıyla işbirliği içinde olduğumuz APYK’lardan gelen farklı türdeki yaprakları değerlendiriyoruz.
📌Numune hazırlık aşamasında yapraklar kriyojenik öğütme olarak adlandırılan teknikle hazırlanıyor.
❄️Yapraklar sıvı azotla dondurularak havanda öğütülüyor.
🌿Böylece yapraklar protein elde çalışmaları için hazır hale geliyor.
📍Sıvı azot kullanırken gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır.
Yapraktan proteine, proteinden analize doğru her aşamada lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizle yol almaktayız.
Tübitak Star öğrencimiz Tutku (tutku naz çelik | LinkedIn), projemizin ilk aşamasında yaprak numunelerini protein ekstraksiyonu için hazır hale getiriyor.
🔍Protein ekstraksiyonu ve çöktürme aşamasından sonra elde edilen proteinler yüksek lisans öğrencimiz Elif (Elif Akmermer | LinkedIn) tarafından Kjeldahl metodu ile analizi yapılıyor.
🌿Yüksek verim ve yüksek kalitede protein eldesi amacıyla çalışmaya devam edeceğiz!