Platformumuz APYK'larından TÜBİTAK MAM Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Gurubundan alınan işlem görmemiş / görmüş elma posası ve işlem görmemiş avokado atıklarında numune karakterizasyon çalışmaları yapılmıştır. Numune karakterizasyonu kısa ve elemental analizi kapsamaktadır. Ölçülen parametreler: pH, İletkenlik (µS/cm), Nem (%), Kuru madde (%), Organik madde (%), İnorganik madde (%), TOK (mg/kg), Toplam fosfor (mg/kg), Isıl değer (cal/gr), N (%), C (%), H (%). Numunelerin temini ve karakterizasyonu için 3 ay süre belirlenmiştir ve bu iş paketi projenin 6. ayında başlamıştır. Numunelerin temini ve karakterizasyonu hala devam etmektedir.


             

Elma ve avokado atıkları




TOK cihazı



Elemental analiz öncesi tartım işlemi



Elemental analiz





Toplam fosfor ölçümü