1997 yılında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılında Yüksek lisans, 2006 yılında ise doktora eğitimini aynı bölümde tamamladı. 1997-2010 yılları arasında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2010 yılından beri TÜBİTAK MAM’da çalışmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok projede proje yürütücüsü, proje yürütücü yardımcısı ve araştırmacı olarak görev almıştır. Alanıyla ilgili ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri, ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli bilimsel toplantı ve kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Başlıca uzmanlık alanları; gıda endüstrisi atıklarının/yan ürünlerinin değerlendirilmesi, yenilikçi ekstraksiyon teknolojileri, proses optimizasyonu, fonksiyonel bileşenler ve gıdalar, yeni ürün geliştirme ve ticarileştirmedir.