Doç. Dr. Erdal Ertaş, gıda ve sentez kimyası alanında yetkinlik sahibidir. Bu bağlamda gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak gıdalarda yaşanan taklit-tağşişlerin tespiti, izlenebilirliklerinin sağlanmasında kullanılabilecek hızlı ve yeni analitik yöntemler geliştirilmesi ve kimyasal sensörlerin tasarlanması konularında çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimlerinde grup olarak geliştirdikleri ulusal kromatografik dolgu maddelerini kullanarak gıda üretim artıkları ve doğal bitkisel kaynaklardan değerli bileşiklerin izolasyonu, ektraksiyonu ve saflaştırılması konularında da çalışmalar yapmaktadır. TÜBİTAK MAM’daki çalışmaları sürenince 22’si yürütücü olmak üzere toplam 35 adet projede aktif olarak görev almıştır. Proje çalışmaları kapsamında 4 adet TÜBİTAK MAM Başarı ve Teşvik ödülleri almıştır. Çalışmaları sonucunda 1300 adet alıntısı bulunan 36 adet SCI kapsamında uluslararası yayın, 25 adet ulusal ve uluslararası sözlü sunum, 2 adet tescillenmiş uluslararası patenti bulunmaktadır. Akademik olarak, 5 adet doktora ve yüksek öğrencisi tez eş danışmanlığı yapmıştır.